“de sprookjessprokkelaar” Paul van Loon en Laurentien van Oranje

sprookjessprokkelaarDe sprookjessprokkelaar

isbn 9789025866655 uitgeverij Leopold / Efteling

Er was eens een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel.. Stemmen galmen door de gangen en achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Daarachter wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Als Sterre de juiste deur vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar niet iedereen is blij. Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen! De Sprookjessprokkelaar?

Ik was een klein beetje bevooroordeeld bij dit boek. Ik had het idee dat als je “de meester van het kinderboek “(Paul van Loon) “een echte prinses” ( Laurentien van Oranje) en “de keizer van de commercie” ( de Efteling) bij elkaar stopt kan het alleen maar een succesje worden. Alles wat de magische Efteling op de markt brengt is succesvol had ik zo het idee. Maar goed de mooie illustratie op de voorzijde trok wel aan en ik ben het toch gaan lezen. Het boekje met harde kaft is uiteraard piekfijn vorm gegeven. Het is jammer dat de illustrator zelf niet is vermeldt maar dat dat het collectief “de Efteling” is volgens het boek. De illustraties zijn namelijk met zeer goed oog voor details en sprookjeswaardig weergegeven. Ze zijn een goede aanvulling op het verhaal en laat de sfeer van het verhaal tot leven komen. Het boek is verder eenvoudig geschreven maar er worden geen moeilijke woorden ( zoals bibliotheek) geschuwd.

Over het verhaal kan ik kort zijn. Het is een spannend sprookje met de boze heks en het lieve meisje. Kwaad versus goed, stout versus lief. Over de inhoud wil ik niet meer kwijt dan hierboven  ( de achterkant van het boek). Het is namelijk niet zo een lang verhaal en dan zou je al snel te veel van de inhoud prijs geven. Het zit goed in elkaar, de hoofdstukken lopen goed in elkaar over en de spanningsopbouw is goed.

Kortom een lekker kort en spannend sprookje om voor te lezen of zelf te lezen (vanaf een jaar of zeven ) en zo de magie van de Efteling even je huiskamer in te laten komen…

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s