“Alice in zombieland” Gena Showalter

alice in zombielandisbn 9789034754523

uitgeverij Harlequin young adult. Vertaald door Angelique Verheijen.

“Alice in zombieland” met als ondertitel “hun koppen eraf”is het eerste deel van de “white rabbit chronicles”. Het boek heeft een heel mooie vormgeving. Het is helgroen met zwart en doodshoofdjes in de binnenzijde van de kaft. Er omheen zit een papieren kaft met een afbeelding van Alice en een klein wit konijn verscholen op de achterzijde in het struikgewas.

Als liefhebber van het verhaal “Alice in wonderland” is zo op het eerste gezicht de knipogen naar dit verhaal al een trigger om het boek op te pakken en te willen lezen.

acherflap:  Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard gelachen hebben. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde.Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen waarvan ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor met ze haar leven toevertrouwen aan de grootste badboy van de school, Cole Holland.

Zoals gezegd had ik hoge verwachtingen van dit boek: zombies, gruwelijke moorden, verwijzingen naar Alice in Wonderland , kortom dit beloofde veel….

Eigenlijk is het geen “Alice in zombieland” want ze blijft in haar eigen vertrouwde omgeving en de zombies komen bij haar op bezoek. Dat vond ik zelf wel een minpuntje omdat als je in een “wonder-zombie-land “terecht komt  er meer ruimte is  voor het absurde en de fantasie.  De zombies die langskwamen waren dan wel weer gruwelijk en dat maakte dat wel weer goed.

De verwijzingen naar “Alice in Wonderland”waren met oa. het symbolische konijn  na en de naam van de hoofdfiguur eigenlijk wel op één hand te tellen. De hoofdstukken hadden titels die wel naar dit boek verwezen en dat was wel grappig gedaan alleen hadden ze weer weinig van doen met de inhoud van de hoofdstukken dus daar vond ik dat de plank mis werd geslagen. Ze hadden dan beter titelloos kunnen zijn.

Als je je niet bezig houd met de vergelijking naar de klassieker houd je gelukkig wel een lekker leesbaar verhaal over. Wat ik wel jammer vond is dat Alice naarstig zoekt naar informatie over de zombies en wat er nu allemaal aan de hand is en dan heeft ze plots een dagboek met veel informatie en verteld Cole ook een hoop maar niet echt in een gesprek of verhaal maar meer alsof hij een boodschappenlijst dicteert. In deze stukken staat het verhaal dan ook een beetje stil. Gelukkig zit daarna de actie er wel weer in met gevechten op leven en dood met de zombies.

Het verhaal wordt mooi afgesloten. Het einde kan je zien als een open einde in afwachting wat nog moet komen in de volgende delen maar toch ook weer zo geformuleerd dat je het boek goed zelfstandig kan lezen zonder met teveel vragen te blijven zitten.  Ik hoop dat de volgende delen meer actie en gruwelijkheden zal bevatten, zoals echte zombieverhalen horen te zijn!

3 Comments

    • het boek is zeker een aanrader ik heb het op een avond uitgelezen en ik lees normaal totaal geen boeken of ze moeten me echt aanspreken en in het verhaal meesleuren en bij dit boek is dat zeker gelukt! ik zit nu te wachten tot deel 2 in het Nederlands uitkomt maar heb zelf nog geen idee wanneer dit gaat zijn 😦 iemand een idee?

      Like

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s