Blogtournee ” Mijn vader was een NSB’er” Elmer den Braber

cover-mijn-vader-was-een-NSBer-HB-225x300

Van 7 t/m 17 december houden 11 bloggers een blogtournee  rondom het boek “mijn vader was een nsb’er” geschreven door Elmer den Braber.

Het verhaal :

Tijdens de laatste dagen  rond de bevrijding van Nederland in 1945 is NSB’er Hendrik Aaldering omgekomen. Hoewel in de jaren erna het gemis van een vader een belangrijke rol speelt bij de Familie Aaldering, trekt met name het NSB verleden van Hendrik een zware wissel op de levens van de kinderen en kleinkinderen. Zelfs nu nog ijlt die zwarte bladzijde flink na, ook al wordt er nooit over gesproken.Zijn dochter Elsa was 17 toen Hitler’s Derde Rijk viel en denkt tijdens de nadagen van haar leven vaak terug aan die tijd en aan de speciale band die ze had met haar vader. Door de diepgewortelde schaamte en de taboes rond dit thema, was ook  haar man Willem, een gereserveerd man en inmiddels al bijna 7 jaar overleden, een groot voorstander van het doodzwijgen en de tijd zijn werk te laten doen.

Nu, vele jaren later, als alle wonden geheeld lijken te zijn, wil Elsa ondanks tegenstand vanuit haar familie haar verhaal doen: haar geweten tergt haar.

“Mijn vader was een NSB’er” vertelt het meeslepende verhaal over de rol van de vader, hartverscheurende keuzes en diepe geheimen van een alledaags Nederlands meisje. Daarnaast geeft het verhaal een stem aan minder voor de hand liggende slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun immer kwellende schuldgevoel.

Blogtournee? , hoor ik  jullie denken, wat is dat nu weer?”

Een blogtournee  wil zeggen dat een aantal boekenbloggers in een bepaalde periode bloggen/ recensie plaatsen over hetzelfde boek. Elke dag in bovengenoemde periode zal een van ons dit dus plaatsen.

De  deelnemende boekenbloggers zijn:

      • Mede blogster Wendy Wenning is een van de mede-blogsters die mee doet met de blogtournee. Via deze link kom je op haar blog waar ze de tour introduceert !

http://www.passievoorboeken.com/blogtour-roman-mijn-vader-was-een-nsber/

Voor meer informatie over de schrijver en zijn verhaal :

http://www.elmerdenbraber.nl/

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s