“een weeffout in onze sterren” John Green

weeffoutisbn 9789047706618 uitg.Lemniscaat

Toen iedereen dit boek letterlijk de sterren in zat te prijzen had ik nog een heel berg boeken die ik eerst wilde lezen. Al bleef deze titel hoog op mijn lijstje staan. Ondertussen heb ik hem gelezen en ik ben diep onder de indruk. Het kwam echt bij mij binnen.

Achterflap: Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbepaalde tijd. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, “een vorstelijke beproeving”, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Na het boek in één zucht te hebben uitgelezen moest het even bezinken. Het leest in een sneltreinvaart , is zo ontroerend en je voelt je betrokken bij de hoofdfiguren. De metafoor van de ‘tijdbom” vond ik mooi gevonden. De strijd tussen enerzijds de kanker en anderzijds het gewone tienerleven te willen is ook heel treffend geschreven.  Als is het pure fictie, zoals de schrijver schrijft voor het verhaal begint, het komt komt zo levensecht over dat het lijkt of de hoofdfiguren zo van de pagina’s af kunnen wandelen. Een glimlach maar vooral ook een traan van ontroering.

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s