“Doe dat boek dicht!” Jill Lewis&Deborah Allwright

DOE DAT BOEK DICHTisbn 978907786731

Inhoud:De sprookjesschrijver is het verhaal dat hij voor de koning geschreven heeft kwijt. En dan zit er ook nog de hele tijd iemand te lezen terwijl er geen verhaal is! Tot grote woede van de koning die de lezer steeds toebijt: ‘Doe dat boek dicht! Er is hier helemaal geen verhaal!’

Al hoewel dit een wat oudere titel is(hij is uit 2009), is het wel één van mijn favoriete prentenboeken! De koning brult al vanaf de kaft dat je het boek moet dicht doen en vanaf de eerste pagina dat je meteen moet stoppen met lezen want er is namelijk geen verhaal ! De hofschrijver is namelijk zijn verhaal verloren en hij gaat samen met de koning naar de plaats des onheils om zijn verhaal te zoeken. In de loop van het boek komt hij stukjes tegen en krijgt het verhaal weer vorm om uiteindelijk aan het einde van het boek zijn sprookje weer compleet te hebben. Onderweg komen ze andere sprookjesfiguren tegen die door de koning boos weg worden gestuurd en gedurende het boek roept hij de lezer toe dat het belachelijk is dat hij er nog is want er is geen verhaal dus  “Doe dat boek dicht!”

Dit van oorsprong engelse boek is op de eerste plaats als grappig bedoelt en dat is zeker gelukt. De illustraties zijn een feestje om te zien en de verschillende stijlen qua layout, lettertypes en ook hoe de bekende sprookjesfiguren en het uiteindelijke bekende sprookje verweven zijn in het verhaal is erg goed gevonden. Voor de allerkleinsten is het leuk als je het voorleest met een wat “boze koning”stem al zal het verhaal misschien zelf wat te lang voor ze zijn en misschien zelfs wat moeilijk als ze niet zo bekend zijn met de klassieke sprookjes. Met die kennis is het namelijk leuker als je bijvoorbeeld de sprookjesfiguren die in het boek zitten kan herkennen. Voor de wat oudere kleuters  en kinderen is het een heerlijk boek !

Een feestje om voor te lezen  !

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s