” Overspel ” Clarice Janzen

overspel9789460682193 uitgeverij Marmer

Maurits is getrouwd en gelukkig met Eva. Als Eva hem voorstelt om vreemd te gaan, maar dan met elkaar, is Maurits eerst wat afwachtend. Maar hij stemt in en als “Ivo”vindt hij zijn dates met “Celine”eigenlijk heel spannend. Tot hij bevangen wordt door het gevoel dat hij echt overspel pleegt. Want Celine, de vrouw als wie Eva zich voordoet, is Eva, maar toch ook weer niet. Haar welbespraaktheid komt Maurits enigszins vreemd voor, net als de wijze waarop ze Maurits verleidt: daadkrachtig, subtiel en vol onbekende spanning. Niets aan haar is als Eva, en toch is ze Eva. Wie is de vrouw die in alles identiek is aan zijn eigen vrouw?

Het verhaal leest heerlijk weg. Vanaf het begin ben je vertrouwd met de hoofdfiguren Eva en Maurits. Als Maurits als zijn alter ego Ivo vreemd gaat met Eva alias Celine raakt hij verstrikt in zijn eigen web vol wantrouwen, twijfel en verliefdheid. Hij heeft twijfels over zijn afspraak met Eva maar ook over de keuzes en zijn relatie met haar. Dan slaat het noodlot toe, zowel met Eva als Celine, en krijgt het verhaal een onverwachte wending.

Daar begint ook niet alleen de inhoud van het verhaal maar ook de stijl te veranderen in het boek. In het begin heeft het een goede spanningsopbouw en snelheid wat je in een literaire thriller verwacht maar daarna lijkt het over te gaan in een dramatisch liefdesverhaal. Door de verwachting op de kaft van een literaire thriller verwacht je in eerste instantie een ander soort verhaal. Ook mede door de tot op heden verschenen romans in dit genre. Dit verhaal laat zich echter niet makkelijk in een hokje stoppen . Moeilijk om er een label aan te hangen met daarop een genre van “dit is het”. Ondanks dat zal menig lezer van dit genre  het zeker waarderen en er de nodige uren leesplezier aan beleven. Het is misschien niet wat je verwacht maar ik denk dat het bij een groot publiek aan zou kunnen slaan.

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Marmer voor het lezerspanel. Mijn dank voor het boek en naast deze recensie vind je ook mijn beoordelingen op bruna.nl, bol.com en hebban.nl

http://www.hebban.nl/boeken/overspel-clarice-janzen

3 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s