“Viva Espana” Linda van Rijn

viva espanaisbn 9789460681233 uitgeverij Marmer

In mei 2013 verscheen deze zesde thriller van Linda van Rijn. Omdat ik haar boek “piste alarm” een echte aanrader vind wilde ik meer van haar lezen. Benieuwd of de spanning uit haar andere boeken ook dit keer weer flink aanwezig zou zijn.

achterflap:

In “Viva Espana”geniet Anne Verhulst met volle teugen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars- en verhuurkantoor van luxe vakantievilla’s. Het warme klimaat, de zon, de zee  en haar vriend Daniel maken haar leven perfecht. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en uitbundige cadeaus. Hij is een schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk , die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen. Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in een van de villa’s aantreft, vastgebonden en onder het bloed, is het afgelopen met haar zorgeloze leventje. de misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Annne merkt dat ze wordt gevolgd wordt ze echt bang. Bang omdat ze niet weet wie het op haar hebben voorzien.

Deze 241 pagina’s tellende thriller heeft 14 korte hoofdstukken met een prettig dik lettertype. Het verhaal zelf leest lekker weg en de spanningsopbouw is goed verdeeld. In het begin is het een beetje inkomen in het verhaal maar al snel zit je er midden in  en wordt je net als de hoofdfiguur Anne een beetje wantrouwig bij de mensen die de revue passeren. Sommige dingen vind ik wel een beetje vergezocht en niet echt realistisch maar daar lees je betrekkelijk snel overheen. Je wilt immers toch eigenlijk alleen maar weten wie de ellendige situatie veroorzaakt en waarom. Van Rijn krijgt het voor elkaar om in het begin van het boek iemand verdacht af te spiegelen en net als je daar bijna intrapt komt er een volgende verdachte om de hoek zetten. Door het goed doseren van de info loopt de spanning op en krijgt het verhaal net dat beetje extra mee.

Een heerlijk boek die zeker geplaatst kan worden  in het rijtje literaire thrillers van oa. Saskia Noort en Suzanne Vermeer.

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s