“Piste alarm” Linda van Rijn

piste alarmisbn 9789460681592 uitgeverij Marmer

Het verhaal gaat over de skivakantie van Renske en Sven Donkervoort die omslaat in een nachtmerrie als hun vierjareig zoon Marius tijdens de skiles verdwijnt. Een grote zoekactie levert niets op en de politie staat voor een raadsel. De verdwijning vertoont opvallend veel gelijkenissen met een nooit opgeloste zaak van twintig jaar geleden. Het spoor leidt de politie naar een oude bekende. Maar dan werpen een onverwachte bekentenis en een schokkende vondst een heel ander licht op  zaak…

Linda van Rijn weet in dit verhaal de lezer van het begin tot het einde mee te nemen in een spannende vertelling. Na een kaart van het ski-gebied en een proloog waarin je de ontvoering door de ogen van Marius mee maakt   begint het verhaal. De 16 korte hoofdstukken worden nog eens verdeeld over een aantal dagen. Het verhaal speelt zich af in een tijdsbestek van een aantal dagen is chronologisch met af en toe een flashback vanuit het oogpunt van de dader over wat er gebeurd is. Door het politieonderzoek wordt je naar een aantal verdachten geleidt maar al snel blijken dat dode sporen te zijn. Na de ontdekking van de eigenaresse van het pension, waar het gezin tijdens hun vakantie verblijven, over wie de dader is is dit geen spoiler voor het verhaal want dan wordt de spanning juist opgedreven omdat zij zelf achter de dader aan gaat met alle gevolgen van dien.

Piste alarm is een goed in elkaar gezette thriller met een goede spanningsopbouw en leest lekker vlot weg. De karakters worden goed neergezet en naast spanning bevat het ook diepgang en emoties. Daardoor zit je gelijk in het verhaal en laat het je niet meer los tot de ontknoping.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s