“de vrouw die een jaar in bed bleef liggen “Sue Townsend

vrouw in bedUitgeverij LindaBoeken  isbn 9789038898471

achterflap : Op de dag dat haar neurotische tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, giet de volmaakte huisvrouw Eva een pan tomatensoep over haar mooiste stoel en stapt in bed. Voor een halfuurtje, maar ze komt er niet meer uit. Terwijl ze aan haar bed gekluisterd is, moet Eva dealen met een stoet excentriekelingen die door haar slaapkamer paradeert, onder wie haar overspelige echtgenoot, een briljante wetenschapper die niet weet hoe een wasmachine werkt en wiens laatste verjaardagscadeautje aan zijn vrouw een staatslot was. Wat gebeurt er allemaal als een echtgenote plotseling weigert te moederen, koken, wasssen en een stappenplan voor kerst te maken.

Bij het zien van deze titel moest ik dit boek meteen lezen ! Mijn eerste gedachte was zelfs “wie weet halen we er inspiratie uit”.. Het verhaal leest als een trein : prettige woordkeuze en zinsopbouw. De korte bondige hoofdstukken ( 69 in totaal) zijn voorbij voor je er erg in hebt. De hoofdfiguur in het verhaal is het meer dan zat en vertikt het gewoon langer om voor iedereen op te draven. Door niemand serieus genomen  komt dan iedereen maar bij haar langs. Haar moeder, schoonmoeder, echtgenoot en kinderen met de nodige onbegrip maar de klusjesman ontpopt zich als reddende engel en doet alles voor haar. Maar echt tot rust komen doet ze niet zeker niet als de pers er lucht van krijgt en wildvreemde haar advies komen vragen…

Het hele verhaal is grappig en tot het absurde aan toe met af en toe een vette knipoog naar het hectische leven van vandaag de dag. Dat je zoveel moet terwijl je , als je het niet doet, ook gewoon de dag door komt. Als is dit erg overtrokken het geeft toch een kijkje in de keuken van het moderne gezinsleven en het drukke bestaan van vandaag de dag.

Naast de humor van Townsend zaten er ook ontroerende stukken in het verhaal en werd je af en toe ook wel even wakker geschud bij de herkenbare stukjes. Een echte aanrader zeker als je wilt weten of ze haar bed nu nog uit komt of niet …. ( en nee ik heb geen inspiratie gekregen en ga gewoon elke dag om zes uur mijn bed uit om de dag te beginnen).

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s