“Blue Curaçao” Linda van Rijn

blue curascouisbn 9789460681998 uitgeverij Marmer

Linda van Rijn (1974) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer en schreef ze haar eerste literaire thriller Last Minute. Dit is haar derde thriller en verscheen in 2012.

achterflap: De romantische huwelijksreis van Hannah en Koen naar dit tropische eiland wordt ruw verstoord als Koen tijdens het snorkelen spoorloos verdwijnt. Hannah wordt gek van angst. De plaastelijke politie loopt niet zo hard als Hannah zou willen en ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit. Die zoektocht brengt onaangename waarheden aan het licht. Als Hannah zlef voor haar eigen leven moet vrezen, wordt ze geconfronteerd met de vraag of ze Koen wel zo goed kent als ze denkt ….

Persoonlijk vind ik dit niet een van de beste verhalen van Linda van Rijn. Het verhaal laat zich lekker vlot weglezen en het is een heerlijk boek voor een paar uurtjes ontspanning maar de spannigsopbouw die ik in haar andere verhalen waardeer en die je echt op het puntje van je stoel zet die miste ik in dit boek.Wat ik wel goed vind aan dit boek is dat Hannah op een gegeven moment niet meer weet wie ze wel of niet kan vertrouwen, dat niet iedereen is wie ze denkt dat hij is, en daardoor bekruipt je toch een beetje een wantrouwig gevoel en geeft het een wending aan het verhaal die je dan toch niet verwacht. Voorspelbaar is het verhaal dus niet maar had iets meer spanning in gemogen.

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s