“voetbalvrouwen” Linda van Rijn

 

voetbalvrouwenuitgeverij Marmer

Linda van Rijn (1974) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en schreef ze verhalen maar nooit met het doel om auteur te worden.Dat veranderde  na het lezen van een boek van Suzanne Vermeer.Ze is toen zelf literaire thrillers gaan schrijven en heeft al meerdere titels op haar naam staan.

In “Voetbalvrouwen” speelt voetbalclub DKS voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Michelle, de vriendin van Richard , gunt haar vriend zijn gedroomde carriére,maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen.In de winterstop gaat DKS op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt dat er opzet in het spel is en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft.Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

Als ik alleen de titel had bekeken had ik het boek niet eens gelezen. Ik heb helmaal niets met voetbal en het stereotype voetbalvrouw.Het lezen van de achterflap wekte mijn interesse om kennis te maken met een zogenaamde mini-thriller die zich afspeelt in de voetbalwereld.

Het is een vlot geschreven verhaal al moest ik in het eerste hoofdstuk even door de voetbaltermen heen maar als de karakters belanden op Gran Canaria komt het goed op gang. Als de hoofdfiguur achter de reden van het ongeval komt is dit een beetje onwaarschijnlijk weergegeven en gaat het allemaal in een niet erg realistische stroomversnelling. Waarschijnlijk moet het binnen het concept van een mini-thriller passen en mag het maar een bepaald aantal pagina’s bevatten maar van mij had het wat dikker gemogen zodat er meer ruimte had geweest om meer spanning op te bouwen en langzamer bij de ontknoping te komen.

Neemt niet weg dat het een lekker spannend tussendoortje is, spannender dan een gemiddelde voetbalwedstrijd.

 

deze recensie is eerder verschenen op http://www.boekenbijlage.nl

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s