“Undercover” Sandrine Jolie

undercoveruitgeverij Marmer

Sandrine Jolie is in werkelijkheid de thriller schrijfster Linda van Rijn (1974) die al meerdere goede thrillers op haar naam heeft staan.Ze is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Al die jaren bleef haar interesse  in  de literatuur en schreef ze verhalen. Na het lezen van een boek van Suzanne Vermeer besloot ze ook een literaire thriller te gaan schrijven.

Onder het pseudoniem Sandrine Jolie schrijft ze de G-serie over undercover agente Sanne Romeijn, een serie erotische thrillers.

Sanne Romeijn gaat undercover bij een uitbater van sekslijnen.
Voor Sanne is dit haar eerste grote opdracht. Collega’s van de fiscale recherche vermoeden grootschalige witwassing van crimineel geld van de eigenaar, Charlie van der Zee.Sanne solliciteert  als webcamgirl en wordt gelijk aangenomen, ze mag zelfs gelijk aan het werk. Ze ontdekt dat de meiden die daar werken veelal illegaal zijn en uitgebuit worden.Twee weken voor haar komst is er zelfs een meisje verdwenen.Sanne moet zoveel mogelijk informatie over het bedrijf te weten zien te komen maar wil niets liever dan dit verdwenen meisje te vinden en te helpen. Haar chef benadrukt haar aan haar opdracht te houden maar het loopt allemaal heel anders…

In dit vrij korte verhaal maak je kennis met politie agente Sanne Romeijn die haar eerste grote undercover opdracht krijgt.Het heeft een eenvoudige schrijfstijl en deed me denken aan de boeken van Baantjer, vanwege de snelheid in het verhaal.Het verhaal begint realistisch maar dan lijkt het net dat de schrijfster haast krijgt om het verhaal binnen het aantal pagina’s af te krijgen.Hierdoor worden dingen niet echt uitgediept en wordt het,  naar mijn idee, zelfs een beetje afgeraffeld.De blunder die Sanne maakt zodat haar ware identiteit boven water komt was best voorspelbaar en een beetje jammer.

Verder kan ik zelf de link naar een erotische thriller niet echt maken tenzij ze hiermee bedoelen dat het zich afspeelt in de seksindustrie, wat naar mijn idee niet echt de omschrijving van dit genre is.

Het verhaal idee opzicht  vond ik wel goed en door het open eind en de wetenschap dat het boekje uit een serie komt hoop ik dat in andere delen wat meer ruimte zal zijn om dieper in te gaan op de karakters.

Omdat ik de literaire thrillers van Linda van Rijn wel kan waarderen weet ik dat ze hier meer uit kan halen.

Een leuk boekje voor tussendoor maar helaas niet “op-het-puntje-van-je-stoel-zittend-spannend”.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s