“Bloeddorst” Mark van Dijk

bloeddorst39789460860423 uitg Books of Fantasy

Mark van Dijk (1979) is behalve schrijver een echte bibliofiel. Hij verzamelt, leest en schrijft boeken. Deze week kwam zijn eerste spannende kinderboek uit en daarom heb ik dit gruwelijk spannende boek van hem weer eens uit de kast gepakt. De eerste druk is van oktober 2012 en toen ik hem zag liggen in de boekwinkel gelijk meegenomen. Ik had al een artikel in de plaatselijke krant gelezen en dat had mijn nieuwsgierigheid al gewekt.

Het verhaal gaat over een kannibalistisch genootschap die al jaren in het diepste geheim opereert in Nederland. Op geraffineerde wijze weet één van de leden de tienjarige Jack Klinkhamer te ontvoeren voor een lugubere feestavond. Het genootschap offert mensen tijdens hun bijeenkomsten.
Jack wordt verstopt in een bunker  die diep in de Katwijkse Zuidduinen verscholen ligt . Alleen zijn ontvoerder weet zijn locatie. Wanneer Jack later die avond niet op het  feest gepresenteerd wordt, weet de leiding van het genootschap dat er iets gruwelijks mis moet zijn gegaan. Om hun geheim te bewaren moeten ze Jack eerder vinden dan de politie en alle losse eindjes afhandelen. De oudere en vermoeide rechercheur Jim Nieuwpoort, hoofd van de tactische recherche , leidt het politieonderzoek naar de verdwenen Jack. Samen met zijn team zet hij alles op alles om de jongen te vinden, om uiteindelijk in een situatie terecht te komen waarin hij de belangrijkste keuze van zijn leven moet maken.

Het daadwerkelijke verhaal beslaat acht dagen verdeeld over 17 hoofdstukken. Daarna volgt een epiloog die twaalf jaar later speelt en nog een hoofdstuk dat tweeëntwintig jaar later speelt, daarna volgt er nog een afsluiting door middel van krantenberichten waarin duidelijk wordt wat er met de karakters in het boek is gebeurd. Vervolgens  een nawoord van de schrijver en een krantenbericht over een Horrorsekte uit Duitsland wat de tweede inspiratiebron was voor de schrijver.  Het verhaal is niet echt gebeurd maar wel gebaseerd op waar gebeurde feiten. Dit wetende maakt het verhaal net even gruwelijker omdat er dus echt mensen zijn die in staat zijn dit soort gruwelijkheden uit te voeren.

Het boek is vlot leesbaar,oog voor bloederige details: scenes van bijeenkomsten van de sekteleden inclusief hun kannibalistische voorkeur worden in detail beschreven zodat het bijna lijkt of het bloed van de pagina’s loopt.  Maar niet op een walgelijke manier waardoor je wilt stoppen met lezen maar juist op een manier waardoor je getriggerd wordt om door te lezen. Je wilt weten hoe het de karakters vergaat en of Jack gevonden wordt. Omdat de sekteleden onder schuilnamen contact hebben is bijna geen persoon in het boek te vertrouwen want het zou zomaar kunnen dat niemand is wie je denkt dat ie zou moeten zijn.

Het boek heeft mij vanaf de eerste bladzijde weten te boeien. De afsluiting van het verhaal door dmv krantenartikels het lot van de figuren uit het verhaal de revue te laten passeren vond ik aardig gevonden maar had van mij wel achterwege gelaten mogen worden.

Voor iedereen die graag horror of wat gruwelijkere thrillers kan waarderen vind ik dit echt een aanrader !

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s