“ooggetuige”Mariëtte Middelbeek

oooggetuigeooggetuige uitgeverij Marmer

Mariëtte Middelbeek(1983)studeerde journalistiek in Utrecht en werkt sinds 2005 in de tijdschriftenwereld. Ze begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits en journalistieke non-fictie.”Ooggetuige”is haar tweede boek in een serie thrillers voor meisjes van 12 jaar en ouder.

Iris, Maaike, Becky en Floor zijn al jarenlang vriendinnen. Alle vier hebben ze een eigen pony en ze zien elkaar vooral op de manage. In de herfstvakantie gaan de meiden op ponykamp naar Terschelling, waar ze vijf dagen niks anders doen dan lekker paardrijden, kletsen en lol maken. Als ze worden uitgenodigd voor het kampvuurfeest bij buurjongen Jorrit, kan de week helemaal niet meer stuk. Maar de volgende ochtend is een van de vier meisjes plotseling verdwenen. Iedereen is in rep en roer en niet alleen de politie, maar ook de drie vriendinnen met hun pony’s gaan zoeken in de bossen van Terschelling. Is hun vriendin verdwaald? Gevallen en gewond? En waarom is ze in het holst van de nacht vertrokken?

Vooral de paardenmeisjes kunnen met dit boek hun hart op halen. Omdat de hoofdfiguren ook verslingerd aan paarden zijn is dit een groot gedeelte van het verhaal ( verzorgen en omgaan met de paarden) waarin zij zich goed zullen herkennen. Zelf heb ik niet veel met paarden maar omdat het eerste deel uit deze serie “Strandwacht” goed bij mij was overgekomen was ik toch nieuwsgierig naar een volgend verhaal. Maar daar je bij de “Strandwacht” al snel de opbouwende spanning merkte in het verhaal heeft “Ooggetuige”meer aanloop nodig. Het duurt dan naar mij idee wat lang voordat er echt wat gaat gebeuren. En als dan uiteindelijk duidelijk gaat worden wat er speelt met het verdwenen meisje en dat ze dat op willen gaan lossen is het verhaal al bijna aan het einde en moet het voor mijn gevoel te snel zijn afgelopen. Het is jammer dat dat niet meer kon worden uitgediept en dat de spanning niet bleef. Ik vond het dan ook niet echt een thriller zoals je bij het eerste boek uit de serie wel ondervond.

Het boek telt 14 korte hoofdstukken met lekker vlot lezend woordgebruik en een prettige drukletter. De kaft past goed bij het verhaal alleen had ik met de titel wat meer moeite. Ik zou zelf voor een andere titel gekozen omdat deze titel naar mijn idee de lading niet dekt en je juist op een ander been wordt gezet.

Ondanks mijn kritische noot is het een mooi verhaal waarbij de hoofdfiguur iets heel ergs heeft meegemaakt.
Ik hoop dat  een volgende jeugdthriller wel weer die spanningsopbouw heeft  maar ik weet zeker dat dit verhaal ook een paar fijne leesuurtjes zal brengen want het leest lekker weg en het onderwerp zal aanspreken bij de jeugd.

Advertenties

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s