“Zestig spiegels” Harm de Jonge kinderboekenweekgeschenk 2014

zestig spiegelsHet kinderboekenweekgeschenk 2014  is dit jaar geschreven door Harm de Jonge en heeft mooie tekeningen van Martijn van der Linden.

De titel is ‘zestig spiegels’ en is een juweeltje.. Alleen de kaft vond ik al een cadeautje!.

Het verhaal gaat over Jurre, een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Dat is niet zo erg, maar wel als je een spreekbeurt moet houden. Daar ziet hij vreselijk tegenop. Hij ontmoet prinses Sippora van Singapoor, het meisje met de blauwe ogen en zwarte vlecht. Zij leert Jurre de wereld anders te zien en ze brengt hem naar de zeven torens van het prinsenhuis. Daar komt hij in een wonderlijke wereld van kermisgasten en straatartiesten terecht. Hij krijgt bijzondere adviezen voor zijn spreekbeurt. En als Sippora hem dan ook nog eens met zestig spiegels te hulp schiet kan er eigenlijk niets meer misgaan….

De schrijfstijl van Harm de Jonge is boeiend en leest heerlijk weg. Hoe het mogelijk is dat hij zo’n groots verhaal in zo’n klein boekje kan krijgen weet ik niet maar het is gelukt. Het verhaal bevat zoveel herkenbare dingen voor de kinderen : verlegen zijn, angst voor een spreekbeurt, verliefdheid, fantasie, stoere vaders en overdreven moeders, gekke juffen en vervelende jongens in de klas.. Verder is het verhaal een aaneen schakeling van werkelijkheid en fantasie. Zit Jurre nu in zijn eigen verhaal of is hij in een sprookje belandt.. En waar of niet waar hij durft zomaar zijn spreekbeurt te doen en daar mag hij best trots op  zijn !

Het verhaal is zeer uitnodigend door de mooie kaft en illustraties in het boek maar ook door de verschillende lettertypes die zijn gebruikt, een voorwoord (en nawoord) van de schrijver en van de hoofdpersoon, de leuke titels van de hoofdstukken en het boek in het boek wat Jurre schrijft.

Elk jaar krijg je bij de kinderboekenweek een boekje aangeboden door je boekverkoper en dit jaar is dit het mooie cadeau. Dus nog even snel naar de boekhandel want deze mag niet aan je boekenverzameling ontbreken !

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s