“Pinkeltje in de efteling” Studio Dick Laan

Nostalgie met een rood jasje een blauw puntmutsje…

 pinkeltje in de eftelingisbn 9789000334643 

uitgeverij Holkema&Warendorf

achterflap/inhoud:

Pinkeltje raakt verdwaald nadat de wind hem heeft weggeblazen uit Pinkeltjesland. Hij komt in een sprookjeswereld terecht en kijkt zijn oogjes uit.Een ‘vriendelijke’ raaf wil hem wel helpen maar verteld ondertussen aan de kabouters dat er een indringer is die het plekje van de kabouters wil inpikken.De kabouters willen daarom Pinkeltje gevangen nemen !Met hulp van een muisje en de draak wil Pinkeltje maar één ding en dat is terug naar Pinkelotje in Pinkeltjesland. Zal dat lukken ? Kan hij uit handen blijven van de kabouters ? Komt Pinkeltje weer thuis ?

Dick Laan overleed in 1973 en het laatste Pinkeltjesboek verscheen in 1973.Dit boek is door onbekende schrijver(s?) onder collectief”Studio Dick Laan “uitgebracht.

Zelf ben ik opgegroeid met de boeken van Pinkeltje en ze beslaan nog steeds een plank in de boekenkast.Ik was ook zeer benieuwd naar dit boek. Het Grote huis, het holletje van de muizen achter de boekenkast, Wiebelstaartje en Snorrebaard  komen niet ter sprake maar het was heel vermakelijk om te lezen.

Pinkeltje in de Efteling is uitgegeven in het vertrouwde gele jasje en de illustraties zijn ook heel herkenbaar voor de oudere generatie.In dit boek is vrij dichtbij de stijl van de oude verhalen gebleven al leest dit prettiger weg voor de kinderen van vandaag de dag : de zinnen zijn korter en er staan meer illustraties in.

Ook doordat het zich afspeelt in de Efteling , de plekjes en figuren uit de Efteling heel herkenbaar zijn voor de kinderen, mede door de illustraties is het voor een kind extra leuk om te lezen. Aan andere kant kan je een kritische kanttekening zetten omdat het best commercieel is omdat de samenwerking met de Efteling er dik bovenop ligt. Maar het gaat in eerste instantie om een boek uit te brengen met leesplezier voor de kinderen en dat is denk ik wel gelukt .

Na het lezen van dit boek heeft mijn dochter de andere pinkeltjes in de kast ontdekt dus een geslaagde comeback van het mannetje met het rode jasje en het blauwe punthoedje kan je dit dan wel noemen.

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s