“Strandwacht” : Mariëtte Middelbeek

strandwacht strandwacht uitgeverij Marmer isbn 97890460681936

Mariëtte Middelbeek(1983)studeerde journalistiek in Utrecht en werkt sinds 2005 in de tijdschriftenwereld. Ze begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits en journalistieke non-fictie. “Strandwacht”is haar eerste boek in een serie thrillers voor meisjes van 12 jaar en ouder.

“Strandwacht”gaat over Anne en Emma die met hun ouders op vakantie zijn op een Zuid-Franse camping. Hoewel ze een tweeling zijn en qua uiterlijk erg op elkaar lijken, is dat vanbinnen helemaal niet zo. Emma is de vlotste van de twee, maakt makkelijk contact en heeft al snel een vriendje. Anne heeft zich voorgenomen ook te zoenen deze vakantie, maar verder dan de praatgrage en irritante Pascal komt ze niet.  Anne en Emma sluiten zich aan bij het animatieteam en doen mee met allerlei leuke activiteiten. Als ze Simone, een van de begeleiders, willen verrassen met een blind date, lijkt dat een perfect idee. Maar op de avond van de date gaat er iets gruwelijk mis…

“Strandwacht”is het eerste deel van een thrillerserie aan de hand van Middelbeek. Net als haar chicklits is dit boek vlot geschreven en heeft ze zich goed verdiept in de doelgroep waarvoor ze schrijft. Ze weet wat er speelt bij de jeugd en wat hun interesses zijn waardoor  de  situaties  herkenbaar zijn  voor meiden in deze leeftijd en daardoor zeer bij ze  aanspreken. Omdat het verhaal zeer realistisch is en de spanningsopbouw goed wil je aan een stuk doorlezen om te weten wat er gebeurd is en wie daar mee te maken heeft.Ik zal niet verder vertellen over de inhoud van het verhaal omdat ik niets wil verklappen.

Het boek is opgebouwd in 19 niet al te lange hoofdstukken. Een lekker groot lettertype en vlotte schrijfstijl maken het boek lekker om te lezen en voor de jeugd een boek om lekker in weg te duiken voor enkele  spannende leesuurtjes.

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s