“Zinloze vrouw ” Marije Onstenk

omslag-titel-print-h800-crop-hq

 

Zinloze vrouw     Marije Onstenk

isbn  9789462548855 uitgegeven in eigen beheer

Marije Onstenk heeft een passie voor schrijven en woont samen met man en een groot aantal kinderen en een onbekend aantal boeken aldus haar biografie. Liefde, leven en dood zijn grote thema’s in haar leven en werk. Na dit verhaal geschreven te hebben en vele afwijzingen had van uitgeverijen heeft ze besloten om het in eigen beheer uit te geven.  De omslagfoto die voor de kaft is gekozen is van kunstenaar Jason Beasley. Zijn commentaar was ” the story sounds good, that is actually what the picture is about”.. Na het lezen van het verhaal snap je dat volkomen.

Het verhaal gaat over Kim. Op haar 5e  gaat haar vader er vandoor en blijft ze alleen bij haar aan alcohol verslaafde moeder. Op haar 14e verjaardag wordt ze door jeugdzorg ondergebracht bij christelijke pleegouders. Even lijkt ze een familie te hebben maar al gauw veranderd haar jeugd in een hel. Ze blijft hier tot haar 18e en moet de mishandelingen en het misbruik van haar pleegvader tot die tijd doorstaan. Door omstandigheden kan ze het pleeggezin verlaten en gaat ze op kamers. Ze is niet in staat om langdurige relaties te onderhouden. Houd wel contact met een van haar exen Tom maar heeft verder geen vriendschappen. Via het internet ontmoet ze Levi en ze wordt verliefd. Levi wil alles voor haar doen en probeert ook van alles om haar maar te begrijpen. Helaas kan Kim de kracht niet vinden om in te zien dat er wel degelijk iemand is die voor haar door het vuur wil gaan, die haar de moeite waard vind. Het is een heftige relatie waarbij het vooral stormt in het hoofd van Kim.

Het verhaal beslaat twee belangrijke tijden in  het leven van Kim. De een waarbij ze woont bij haar pleegouders en de ander waarbij ze een relatie heeft met Levi. Boven elk hoofdstuk staat het jaar vermeldt zodat je weet welke tijd je zit in het verhaal. Door het verspringen wordt steeds meer van het verleden van Kim bloot gegeven en ga je begrijpen waarom ze haar leven zo zinloos vind en waarom ze niet ziet dat er mensen voor haar zijn en die van haar houden.  De schrijfstijl is heftig en soms zijn er zulke mooie zinnen dat ik ze gewoon nog een keer wilde lezen .

” Het begint te regenen in mijn lijf maar voor de druppels mijn hart kunnen bereiken zijn ze bevroren en vormen een ijskoude beschermlaag om wat eens een kloppend hart was”…

Om zomaar een voorbeeld te geven….

Verder vond ik het een verhaal wat rauw op je dak valt, de personages zijn zo levensecht dat je je afvraagt of het wel verzonnen is en geen biografie. Het is jammer dat het boek niet wat dikker was. Ik heb het in één zucht uitgelezen en vond het jammer dat het toen echt afgelopen was…

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

  2. Pingback: Friday Five : de eerste vijf boeken die ik besprak op mij blog | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s